Personalități

În această localitate a trăit scriitorul Aurelian Trandafir.
S-a născut la 29 iulie 1938 în comuna Comişani din părinţi ţărani. A urmat liceul „Ienechiţă Văcărescu” şi apoi facultatea de filologie din Bucureşti.

Devine cu timpul profesor de limba română în comuna natală. Ani în şir a educat, a îndrumat generaţii de elevi, care astăzi îi poartă recunoştinţă.

Ca profesor, şi-a dăruit viaţa copiilor, dând sens înalt vieţii cu modestie şi cu bunătate. Pasiunea şi priceperea dânsului făceau parte din fiecare moment al lecţiei, un moment unic şi emoţionant pentru elevi.

Ca om era o fire deschisă, care trăia sincer fiecare clipă din viaţă.
Iubind neamul românesc, a studiat profund istoria meleagurilor noastre şi a recunoscut aspecte inedite din viaţa domnitorilor care s-au perindat la curtea Domnească din Târgovişte. Astfel a scris şi o piesă de teatru care tratează o perioadă din activitatea Domnitorului Mircea cel Bătrân, piesă care s-a jucat pe scena teatrului din Târgovişte.

A debutat cu proză în timpul studenţiei: schiţele „Bătrânul” şi „Gândul” în 1967 în revista „Argeş” şi mai târziu „Zborul cocorilor” lansat la editura „Albatros”care nu va ieşi niciodată de sub tipar. Este cunoscut în special romanul „Liniştea”, dar mai puţin preocupările pentru poezie şi dramaturgie.
A scris multe piese de teatru, romane.

Pe 6 noiembrie 1999 a încetat din viaţă, dar domnul profesor Aurelian Trandafir trăieşte şi va trăi etern prin învăţătura sufletească pe care le-a dat-o copiilor, ajutându-i să devină oameni adevăraţi. Chiar dacă omul este trecător, în urma sa, înfruntând timpul, dăinuie valorile sufleteşti şi morale.

Alte nume memorabile:
Badea Gheorghe – învăţător
Rădulescu Constantin – învăţător
Bărboiu Stan – învăţător
Tomescu Elena – învăţător
Bărboiu Elisabeta – învăţător
Rădulescu Constantin – învăţător
Păduroiu Ion – profesor de matematică
Pietroşeneanu Ioana – profesor limba română